Vad är hypnos?

Vad ska man tro om hypnos egentligen?

Hypnos har länge haft ett dåligt rykte som så mycket annat egentligen beror på brist på kunskap om vad det egentligen är. Men om en person inte förstår en sak så kan det vara minst tre orsaker till detta:

1) Personen kan vara skeptisk och därför besparar sig besväret att undersöka fenomenet vidare för att eventuellt lära mer om det.
2) Person kanske kom till resultatet att det är farligt och därför bör undvikas till varje pris.
3) Eller så kan personen spendera tid att lära mer och upptäcka sanningen bakom fenomenet.

Om man inte vet mycket om ett ämne så är det ju väldigt lätt att vara misstänksam mot detsamma. Vissa människor anser att hypnos är något mystiskt hokus pokus eller antar att det är hjärntvätt av något slag. Inget är mer felaktigt!

Ett kraftfullt verktyg
Det är potentiellt stora fördelar för de som använder hypnos som en del av vardagen. När du förstår hypnos börjar du se dess potential till att förbättra människors liv i dess fysiska, emotionella och intellektuella delar. Hypnos är en subtil förskjutning av medvetandet. Det är en djup form av avslappning som är så skön att det ibland kan vara svårt att vilja gå ur den. I hypnosen så är sinnena väldigt mottagliga och du gör inget som går emot din vilja. Hypnos ger dig mer kontroll i ditt eget liv tack vare det kan du göra efter att ha jobbat med det du hade till avsikt att förändra. Hypnos passar för de allra flesta människor oavsett ålder och bakgrund. Hypnos har t.ex. hjälpt deprimerade personer att åter kunna känna sig stark och positiv igen.

Hypnos är ett helt naturligt tillstånd som vi är i flera gånger per dygn utan att vi tänker på det. Det är naturens bästa lärande verktyg. I själva verket innebär att lära och utföra allt det goda du behöver för att uppleva en naturlig fokusering av uppmärksamhet är en naturlig form av hypnos.

Framgångsrika människor använder det hela tiden eftersom det hypnotiska tillståndet är naturligt. Det är så vi lär nya saker. Till skillnad från mediciner med dess biverkningar är hypnosen helt utan biverkningar. Hypnos är lätt att lära och varje människa kan dra nytta av. Hypnos är en säker miljö att “prova” nya beteenden och känslomässiga mönster innan du upplever dem på riktigt. Idrottare som använder hypnos lär sig nya saker i sin idrott snabbare och mer exakt. Hypnos ger dig mer kontroll över dig själv och ditt liv. Det är som sagt helt naturligt och ger dig omedelbar nytta. Vidare är det är ett sätt att prova på och att etablera nya mönster av känslomässig respons och beteende. Hypnos utvecklar dig själv som en människa.