B

BABY: se sig själv som baby: du känner en inre osäkerhet och återvänder i drömmen till babystadiet, det vill säga du vill bli omhändertagen och älskad utan krav. Se sin älskade som baby: här är tolkningen den helt omvända. Du vill vara den starkare, den som tar initiativen samtidigt som du längtar efter att få slösa med din kärlek och bara ge av fullaste hjärta.

BACKAR: se branta: ett svårt företag väntar dig. Gå uppför: du råkar ut för en mindre motgång. Rutscha utför: se AVGRUND. I stort sett överensstämmer denna dröm med att falla ner i en avgrund men är inte fullt så utpräglad.

BADA: i klart vatten: det händer något roligt i din familj som också blir av stor betydelse för dig själv. I varmt vatten: du längtar efter fysisk kontakt med någon. I grundligt vatten: tråkigheter. Se andra bada: du får anledning till svartsjuka.

BAGAGE: Denna dröm är förknippad med resor och symboliserar en förändring i ditt inre. du är full av iver och entusiasm inför något nytt och längtar efter att det ska ske snart, men känner att du ännu har mycket motstånd att övervinna. En vanlig dröm är att man blir av med sitt bagage. Det symboliserar rädsla, oftast för en erotisk upplevelse. Bära tungt: du blir till hjälp för en kär vän. Se andra bära: du vill frigöra dig från ett beroende.

BAJONETT: Enligt Freud är alla drömmar där det förekommer långa, smala, oftast spetsiga föremål, sexuellt betingade. Äldre drömtydare har dock andra tolkningar, och vi kommer att återge båda i de fall det gäller. Se blottad: du är utsatt för en fara. Själv rikta mot någon: du hyser agg till en viss person men vill inte erkänna det i ditt vakna tillstånd.

BAKA I UGN: Något är på tillväxt i ditt inre, håller på att mogna, som snart blir ”färdigbakat” och klart att användas eller visas upp för världen.

BAKELSER: se: du blir besviken i dina förhoppningar. Äta: du har kanske anlag för frosseri? Framställa: du hyser bara vänskapliga känslor för någon som vill ha ett förhållande med dig.

BAL: vara på: du kan komma att bli en erotisk erfarenhet rikare, men eftersmaken kanske blir beskare än du föreställer dig.

BALETT: se: det finns risk för att du blir bedragen. Själv dansa: du vill göra intryck på någon, och i drömmen tillgriper du alla medel.

BALKONG: vara på: du överskattar dina möjligheter. Falla eller hoppa från: se AVGRUND.

BANDAGE: Du blir av med pengar genom en liten sorglustig händelse, men det bör inte vålla dig bekymmer.

BAROMETER: se: du väntar ett samtal, och det upptar dina tankar även under sömnen. Knacka på: din vän kommer att höra av sig.

BEGRAVNING: bevista: glada underrättelser väntar. Det kan förefalla underligt, men drömtydare i alla tider har funnit att denna tolkning är den rätta. Se sin egen: långt och lyckligt liv. I detta sammanhang kan nämnas att just det att man drömmer om sin egen begravning kan vara barndomsminnen som gör sig påminda i det undermedvetna.
Vem begravs? Din egen begravning visar oftast på att du begraver dina möjligheter, din livskraft eller ditt självuttryck. Om någon annan begravs handlar det om att du begraver de karaktärsdrag som den personen speglar till dig.

BERG: bestiga: något obehagligt förestår. Falla utför: se AVGRUND

BESTULEN: bli: du får pengar.

BETT: bli biten av en människa: det händer något sorgligt, men det behöver inte ske genom den man drömt sig bli biten av. Av ett djur: även det betyder tråkigheter av något slag. Själv bitas: du blir fruktansvärt svartsjuk – men utan anledning.

BIL: Bildrömmar är besläktade med bagage-drömmar – du vill uppnå en förändring, men här rör det sig om yttre förändringar. Visar hur du tar dig fram genom livet. Kör du själv? Själv köra: ett gräl är förestående. Åka i: oväntad kärleksupplevelse. Se bilolycka: du förlorar en vän, men absolut inte genom en bilolycka.
Bromsen fungerar inte: du har svårt att säga nej och ekorrhjulet snurra på.
Pappa kör bilen: pappas värderingar styr ditt liv.
Slut på batteriet: slut på ork, du behöver vila och hämta nya krafter.

BILJETT: Biljetten representerar det vi “betalar” för resan – en önskan att fly vardagen och uppleva något spännande och underbart. Det är vanligt att man glömt biljetten eller löst biljett till andra klass men sitter i första. Hela tiden fruktar man att konduktören ska dyka upp och ta en på bar gärning. Han representerar vår inre rättskänsla, och drömmen kan tydas så att man av någon anledning lider av dåligt samvete som även i drömmen plågar en.

BLIND: själv vara: du längtar efter hjälp och stöd. Se: det går dig väl i händer.

BLIXT: se: du blir häftigt förälskad. Se slå ned: du råkar i gräl med din hjärtevän.

BLOD: se flyta: pengar.

BLOMMOR: plocka: du blir erotiskt tillfredsställd. Vattna: du får höra talas om en skilsmässa. Få bukett: du blir bedragen i kärlek. Det saknar betydelse vem du får blommorna av. Ge bort: du har tur i kärlek.
Du som blomma, du blommar. En blomma bjuder sin skönhet utan att jämföra sig med andra eller vilja vara något annat.

BLÅST: motvind: du får gråta före dagens slut. Medvind: du får skratta före dagens slut.

BOK: Kunskap, insikt, information i ditt inre.

BOLLA: En glad underrättelse från någon som varit bortrest.

BRAND: se ELDSVÅDA.

BREV: skriva: det du hoppas slår in. Få: pengar att hämta. Posta: förargelse under dagens lopp.

BRO: Drömmar om broar betyder lycka av något slag. Bron är ett säkert medel att ta sig över ett farligt ställe. Men drömmer du att bron störtar samman under dig, tyder det på att du oroar dig för något.

BRUD, se sig själv som brud: en lycklig kärleksupplevelse. Se någon annan som brud: du blir avundsjuk, men det behöver inte vara på den du drömt om.

BRÖD, baka: du blir uppskattad. Äta: vitt bröd betyder olycka, mörkt bröd motsatsen. Livets bröd, ger kraft och livsförmåga, det som stillar hungern i livet.

BÅT: Vanligtvis symboliserar vattnet, som båten glider fram på i drömmen, det mörka och okända och båten dig själv och dina förhoppningar. Är det ljust omkring dig tyder det på att allt går dig väl i händer. Är det natt och mörkt kan det dröja innan dina problem reder upp sig.
Liten eka eller stort fartyg? (litet eller stort egenvärde). Klarar du av att navigera (din färd genom livet)? Vem styr? Är du Kaptenen på ditt eget livsfordon (i ditt eget liv)? Stormar det omkring dig?

A  B  C  D  E   F  G  H  J  K  L  M  N  O  PQ  R  S  U  V  XYZ  ÅÄÖ

Leave a Reply