V

VAD: ingå: dina förhoppningar grusas. Förlora: du får höra talas om ett bröllop i bekantskapskretsen.

VADA: i vatten: en grälsjuk person irriterar dig. I snö o. dyl.: trevlig nyhet.

VAGGA: se tom: du bör skona andras känslor. Se med barn i: du får pengar på ett oväntat. Själv vagga: ovälkommet besök.

VAGN: se förspänd med häst: goda nyheter. Åka i: lyckan finns där du minst anar det. Köra: förändringar.

VAK: se: du oroar dig för en anhörigs hälsa. Se någon falla i: det har ingen betydelse vem det är som faller i. Du tycker illa om en person och önskar vederbörande ont fastän du inte vill medge det. I drömmen kan det ta sig detta uttryck.

VAKT: själv hålla: var försiktig med pengar den närmaste tiden. Se annan stå på vakt: känner du igen personen i fråga betyder det tråkigheter, eventuellt genom denna. Är det en främling anses drömmen sakna betydelse. Se uniformerad: du är tveksam och orolig inför något du måste göra en av de närmaste dagarna.

VALP:se: ett barn kan ställa till förtret för dig under dagens lopp. Leka med: försoning efter kärleksgnabb.

VALS: själv dansa: lycka och tillfredsställelse. Se andra dansa: besvikelse i kärlek. Höra spelas: svartsjuka.

VANDRING: Du drömmer att du är ute på vandring och tycker målet är avlägset. Du blir allt tröttare och tror inte du ska orka fortsätta. Oavsett om du har sällskap eller ej symboliserar drömmen livet, jordevandringen. De svårigheter du möter på vägen eller de olika känslor du förnimmer – trötthet men kanske också glädje och entusiasm – förefaller lika verkliga som om du upplevde dem “på riktigt”. Drömmen som sådan “betyder” ingenting utan är bara ett uttryck för din aktuella sinnesstämning.

VARG: se levande: du blir utsatt för svek. Se uppstoppad: någon försöker lura dig till en dumhet. Höra tjuta: akta dig för en opålitlig vän.

VAS: tom: du återfinner något du tappat eller förlorat på annat sätt. Sätta blommor i: du får ett förslag som du gärna vill acceptera, men du är orolig för följderna.

VATTEN: Vatten står ofta för dina känslor / det omedvetna.
Rinnande: du väcker svartsjuka.
Stillastående: du får ett kärleksbevis.
Flod att ta sig över = måste ta sig över hinder till nytt förhållningssätt
Hav = det stora livet, alltings ursprung
Pool = begränsat konstgjort fyrkantigt känsloliv
Översvämning = emotioner tar över personligheten
Stormigt vatten = storm i ditt känsloliv
Is = fruset vatten/frusna känslor

VATTENFALL: Du intresserar en man som inte tilltalar dig.

VED: trava: du får ett smickrande anbud under dagen. Bära: framgång i arbetet. Se annan hugga eller bära: är det någon du känner kan han eller hon råka ut för tråkigheter, men felet är inte ditt. En obekant: du får höra talas om ett missöde. Se även YXA.

VERKTYG: se: du hamnar i trevligt sällskap. Använda: du blir förtalad.

VILSE: Du har tappat riktningen, okoncentrerad eller ogrundad, kan inte välja, rädsla att komma fel.

VIND (i hus), vara på: du är osäker på din väns kärlek. Vara på väg till eller från: en planerad resa kan gå om intet.

VINST: få: det betyder raka motsatsen! Gå miste om: ge inte upp hoppet även om det verkar motigt. Det kan gälla arbete eller kärlek, däremot inte någon lotterivinst.

VISKNING: höra: du har dåligt samvete för något du gjort och som du inte vill att din vän ska få reda på. Själv viska: du längtar efter kärlek och ömma ord.

VISSEN: Vissna blad eller blommor symboliserar något i vårt förflutna som vi vill göra oss kvitt och glömma. Tycker du att du vadar i löv över fotknölarna och att de liksom klibbar fast vid dig lider du förmodligen av samvetskval – befogade eller obefogade.

VITKLÄDD: se någon: du får höra talas om ett dödsfall. Den du ser i drömmen har ingenting med det att göra. Är det en brud, se detta ord. Själv vara: sexuell avhållsamhet kan plåga dig.

VRAKGODS: hitta: dina ansträngningar att nå en bättre ställning eller ett bättre förhållande till en viss person kan misslyckas. Se driva: det är närmast föremålet som är av betydelse, men kan du inte urskilja det eller har glömt vad det var när du vaknar, lär drömmen betyda att du får pengar.

VREDE: se URSINNE.

VULKANUTBROTT: En dröm som tyder på starka sexuella känslor.

VYKORT: skicka: obehag genom släkting. Få: du hoppas förgäves på ett efterlängtat samtal eller möte.

VÅGOR: små, lugna: dagen blir händelselös. Stora med vita gäss: det kan bli ett våldsamt uppträde med en vän eller nära anhörig.

VÅLDGÄSTA: I drömmen kommer en eller flera objudna gäster och tränger sig in. Du grips av panik och vet inte hur du ska bli av med dem. Drömmen symboliserar fruktan för det okända och är delvis sexuellt betingad. Du kan också erfara en viss spänning som inte är enbart obehaglig. Det visar att vi alla ibland eggas av faran och vill “leka med elden”. Är det du själv som våldgästar någon tyder drömmen på ett starkt intresse för erotik som inte alltid blir tillfredsställt.

VÅLDTÄKT: Göra våld på sig själv. Oftast är det en man (tankar, åsikter, auktoritet) som våldtar en kvinna (din känslosida) eller ett barn (det inre barnet)

VÅT: vara eller bli: du håller på att bli förälskad.

VÄNTSAL: Att i drömmen befinna sig i en väntsal betyder att man längtar efter en förändring, men att det ännu är för tidigt att tänka på uppbrott. Och ibland kan det vara svårt att vänta… Det kan också vara så att det är någon man längtar efter och då tar det sig detta uttryck i drömmen.

VÄSKA: handväska: goda nyheter under dagen. Resväska: se BAGAGE.

VÄST: se på någon: det är personen som västen sitter på som är av betydelse. Är det någon du känner får du en kär hälsning från någon som är bortrest – det behöver inte alls vara “västbäraren”. Är det en okänd blir du utsatt för skvaller. Enbart en väst: mycket arbete väntar under dagen.

VÄVA: Vare sig det är du själv som väver eller du ser någon annan väva, symboliserar det “livets väv” med sina ljusa och mörka inslag. Om väven är mörk tyder det på dystra tider, är den övervägande ljus finns anledning till en viss optimism.

A  B  C  D  E   F  G  H  J  K  L  M  N  O  PQ  R  S  U  V  XYZ  ÅÄÖ

Leave a Reply