G

GALLER: En dröm som kan symbolisera mycket av det som hindrar och hämmar oss i livet. Du tycker du befinner dig bakom ett galler och vill ut. Antingen resignerar du och finner dig i ditt öde, eller också kämpar du för att komma ut. Drömmen kan också tolkas som människans eviga frihetslängtan från allt som binder henne.

GALOPP: själv rida i: lycka står dig bi i ett djärvt företag. Se galopperande häst eller flera: du längtar efter något ovanligt eller spännande – och dina förhoppningar kan gå i uppfyllelse förr än du anar.

GAMMAL KVINNA: se: otur. Tala med: du kommer att göra en kortare resa.

GAMMAL MAN: se: du får höra något roligt. Tala med: du råkar ut för en snål person.

GARNNYSTAN: Du drömmer att du nystar garn. Denna dröm röjer en längtan efter att vara populär eller väcka uppmärksamhet. Nystar du däremot upp garnet är tolkningen den motsatta. Du önskar att du vore lite mindre eftersökt, att inte folk jämt bad dig om råd eller hjälp. Undermedvetet längtar du efter lugn och ensamhet. Även färgen på garnet anses ha en viss betydelse. Vitt: du har erotiska bekymmer. Gult: du är rädd att bli bedragen. Blått: du hoppas göra en erövring. Skärt: du får en kyss. Rött: din vän älskar dig och längtar efter dig. Grönt: pengar att vänta. Brunt: tråkig nyhet. Grått: besvikelse. Svart: du får meddelande om en äldre persons död.

GATA: se tom: du blir besviken på en närstående. Se livligt befolkad: du får ett kärt
meddelande. Gå på: tur i kärlek.

GETING: se: kärt möte. Bli stucken av: en närstående kan bereda dig en sorg.

GEVÄR: Att drömma om skjutvapen anses av många drömtydare förebåda någon lyckosam händelse. Kanske är det just spänningen omkring ett vapen som stegrar förväntningarna… En annan tolkning lyder däremot så här: Se: du blir hedrad. Bli beskjuten med: din älskade kan svika dig. Se riktat mot sig: du får en lysande idé, som du också lyckas genomföra.

GIFTA SIG: se BRUD.

GLAS: se tomt: du blir bedragen i kärlek. Se krossat: lycka och välgång. Se fyllt med vatten: kort kärlekshistoria. Se fyllt med vin: glad nyhet.

GLÖMMA: Det händer ofta att man i drömmen tycker sig ha glömt något viktigt. Det kan innebära att man förtränger en händelse – ursäktar sig med att man “glömt” den.

GOSSE: se en eller flera leka: du har en blyg beundrare. Du måste själv uppmuntra honom om du är intresserad. Se i slagsmål: dagen blir full av förtretligheter.

GRAV: gräva: slut på bekymren och pengar att vänta. Se din egen: rikt giftermål. Se på kyrkogård med gravsten: akta dig för att springa med skvaller.

GRAVIDITET: Många, både yngre och äldre kvinnor, drömmer att de är gravida. Det kan vara längtan efter ett barn som påverkar drömmerskan. Men ofta kan drömmen tolkas på annat sätt. Barnet symboliserar kontinuiteten i livet och framtidens möjligheter, och kan då sägas vara ett “andligt barn”, en längtan efter inre mognad. I den betydelsen är det för övrigt inte ovanligt att även män har graviditetsdrömmar.

GRIND: se öppen: framgång i kärlek. Se stängd: du går miste om ett nöje. Se även DÖRR.

GRODA: Det kan vara lustigt att jämföra olika drömtydares tolkning av att drömma om grodor. Här följer tre: onda lustar och begär. Affärerna fortsätter att gå bra. Små förtretligheter som du kan förvärra.

GROTTA: se: någon missbrukar ditt förtroende. Vara i: kärleksupplevelse på resa.

GRÅTA: I drömmen är du förtvivlad men vet inte varför. Det kan till och med hända att du vaknar av att örngottet är vått. Trösta dig då med att det anses mycket lyckosamt att drömma att man gråter – bl. a. lät det innebära pengar! Ett par andra tydningar är: “på sorg följer glädje” och “oväntad lycka”.

GRÄL: vara inblandad i: glad underrättelse. Höra andra gräla: du får en kyss.

GRÄS: grönt: dina förhoppningar beträffande en viss person går i uppfyllelse. Visset: någon lurar dig. Klippa: din vän är öm och rar mot dig.

GULD: Tur i kärlek.

GUNGA: se: du uppnår något du eftertraktat. Sitta i: du blir uppvaktad.

GÅS: se: trots dina ansträngningar misslyckas du med en uppgift. Äta: lycklig kärleksupplevelse.

GÖK: Den du älskar kan svika dig.

A  B  C  D  E   F  G  H  J  K  L  M  N  O  PQ  R  S  U  V  XYZ  ÅÄÖ

Leave a Reply