Självhypnos

Självhypnos
All hypnos är självhypnos och kan användas separat, eller som tillägg till enskilda hypnoterapi sessioner. Jag rekommenderar alla mina klienter att använda det som ett komplement till det arbete vi gör tillsammans och särskilt till de klienter som vill fördjupa sin meditation.

Självhypnos hjälper för att bearbeta och fördjupa de omvandlingar som inleddes under den enskilda sessionen, så att de utvecklas och manifesterar snabbare och blir mer permanent. För de som vill fördjupa sin meditativa förmåga så är självhypnos ett verktyg för att snabbare nå Alfa tillståndet i hjärnan vilket krävs för både självhypnos och meditation. Det är i Alpha tillståndet som vi först får tillgång till det undermedvetna sinnet.

Kropp och själ är ett. Kroppen tror allt sinnet talar om och sinnet reagerar på tillstånd av balans, eller obalans, att kroppen håller. Det är ett tillstånd av fysiks avslappning och när man är fysiskt avslappnad så är man också psykiskt avslappnad. Man känner sig lugn. I vilan kan man inte uppleva rädsla eller oro. Det är på grund av detta som vi får mycket från dessa metoder. Det är mycket liten skillnad mellan meditation och självhypnos men båda är bra för hjärnan, ja för oss människor.

Liksom meditation har självhypnos en förstärkande effekt, vilket innebär att ju mer vi övar, desto djupare vi går och desto lättare får vi tillgång till alternativa medvetande tillstånd. Liksom all nya praxis tar det tid att se resultat. Vi kan inte förvänta oss att självhypnos kan motverka effekterna av en livstid av negativ tänkande på bara ett eller två försök. De första gångerna kanske du inte går så djupt, men ju oftare du tränar desto djupare trance kommer du att nå. Självhypnos ur perspektivet andlig hypnos handlar om medvetenhet och bli medvetande – många kallar det här upplysningen. Viktiga faktorer är vilja, motivation och avspänning.

Hur gör man?
Energiboostare 1

Se till att hitta en vrå där du kan vara ensam en stund, utan att bli störd. Sätt dig bekvämt, utan att lägga ben eller armar i kors. Du kan även lägga dig ned om du känner för det. Ha blicken fokuserad på en punkt en bit framför dig eller i taket om du intagit horisontalläget. Håll blicken där tills ögonlocken blir alltför tunga. Låt dem bara falla ner. Föreställ dig en situation i ditt liv som var WOW, en riktig höjdare. Upplev denna situation och var där en stund, du kan göra en trigger för att komma till detta tillstånd snabbt genom att t.ex sätta ihop tumme och pekfinger. Nästa gång du sätter ihop tumme-pekfinger utlöses triggern och du upplever den här sköna känslan från WOW stunden.

Energiboostare 2
Läs igenom alla stegen innan du börjar så att du vet vad du ska göra. Bestäm i förväg hur länge du vill vara i trance.
Titta uppåt mot dina ögonbryn med öppna ögon i 10 sekunder.
Tag sedan ett djupt andetag och när du andas ut så blunda och räkna tyst för dig själv 1) samtidigt som du föreställer dig att du slappnar av från toppen av huvudet via hela ansiktet ner till halsen, sidorna med tinningar och käkar samt baksidan med bakhuvudet och nacken. Detta får du föreställa dig väldigt snabbt eftersom det sker på en enda utandning.
Tag så ett nytt djupt andetag och räkna till 2) och förställ dig att du slappnar av i axlarna, ut i överarmarna, armvecken, armbågarna, underarmarna, handlederna, ut i händerna och ut i fingrarna.
På 3) slappnar du av hela överkroppen uppifrån och ned, både framsidan och baksidan.
På 4) benen, framsida, baksida och ut i fötterna.
På 5) föreställer du dig att du befinner dig på en skön behaglig plats där du stannar kvar och upplever den med alla sinnen.

När det är dags att komma tillbaka till fullt medvetande behöver du bara räkna från 1 till 10.

Suggestioner
Här är några hypnotiska förslag du kan använda som suggestioner när du arbetar på att lösa känslomässigt äta och för att få en sundare hantering av stress.

Emotionellt ätande
Jag har kontroll över mina känslor.
Jag väljer att uppleva kärlek och glädje i mitt liv.
Jag är tillfreds med mig själv, världen och alla i den.
Jag är mycket glad över denna dag.
Jag är mycket glad över mitt liv.
Jag älskar mitt liv.
Mat ger näring åt min kropp, kärlek föder mitt hjärta och själ.
Jag äter bara när jag är fysiskt hungrig.

Stress styrning
Jag är lugn och avslappnad i alla situationer.
Jag ser saker i sitt rätta perspektiv och håller dem i rätt proportion.
När jag känner början av varje spänning, ångest eller rädsla, använder jag automatiskt
avslappning genom att ta ett djupt andetag och andas ut långsamt.
Jag känner genast en våg av avslappning sveper över mig och genom mig från toppen av hjässan ända ner till tåspetsarna.
Jag är mer avslappnad varje dag.
Jag är fri från stress.
Jag är lugn, cool och samlad vid alla tillfällen.
Jag är alltid balanserad, avslappnad och redo.
Jag är avslappnad och lugn i alla situationer.
Jag känner djup frid.
Jag slappnar ofta av varje dag genom att andas djupt.
Jag ger tid för mig själv.
Jag känner igen och kontrollerar mina negativa känslor.
Frid och inre lugn genomsyrar mitt väsen.
Det förflutna är borta, jag skapar min framtid nu.
Jag lever i nuet.
Jag slutar oroa mig över framtiden.
Jag är mer medveten i nuet.
Jag stannar upp flera gånger varje dag för att andas djupt och fokusera på mina viktiga mål.
Jag gör allt med kärlek, glädje och skratt.
Jag ger mig själv tid att slappna av.
Jag gillar vad jag gör.
Jag är känslomässigt lugn och avslappnad.
Mitt sinne förblir klart, lugnt och samlat.
Jag konfronterar och hanterar alla problem lugnt och enkelt.