Djur i ram

Sociala medier – allt giftigare avigsidor

Handen på hjärtat, ärligt nu – sociala medier som Facebook och Twitter mm står de egentligen till min tjänst, gör de något bra i mitt liv, tillför de viktig information? Ny forskning visar på att denna ständiga uppkoppling och dragning till datorn uppvisar giftiga sidor för oss människor. Vad gör egentligen detta ständiga informationsflöde för nytta i mitt liv? Förutom att sluka en massa tid för mig som jag skulle kunna göra annat. Studier visar nu att dessa medier åstadkommer högre grad av beroendeframkallning än cigaretter och alkohol samtidigt som det ger sömnstörningar och en ständig stress. Pust, det är tunga grejer vi pratar om…

En studie påvisar att sociala medier är mer beroendeframkallande än cigarretter och alkohol. Samtidigt säger läkare och forskare att sociala medier orsakar sömnproblem och stress. I brittiska dagstidningen The Guardian presenterades resultat av ny forskning från ett team vid Chicago universitetet, som kommit fram till att sociala medier är starkt beroendeframkallande.

Fler och fler rapporter dyker nu upp slag i slag och varnar för denna tickande hälsobomb – så läs inte detta! Nej, nu går jag ut och går i naturen istället, lyssnar på fåglarna och känner doften av nyslaget gräs och grannarnas grillar!

Mer att läsa  i artikel med titeln Is Facebook Making Us Lonely?
– fast det är lite krångligt att ha datorn i hängmattan ska medges…