Upptäck vetenskapen bakom lycka- både personligen och professionellt

Shawn Achor har en underbar föreläsning, The happy secret to better work på TED där han ger råd hur du tränar din hjärna till lycka och framgång.

Vi har blivit matade med tron på att om vi blir framgångsrika blir vi lyckliga. Men det förhåller sig precis tvärtom. Är vi lyckliga så blir vi framgångsrika. Forskaren från Harvarduniversitetet, Shawn Achor har under ett tiotal forskat på området positiv psykologi. Han gör i sin forskning slutsatsen att vi måste vända på formeln och låta koppla om i våra hjärnor till att bli positiva för att nå framgång. Achor menar att endast 10% av vår framgång beror på vår omvärld, 90% beror på vår hjärnas processande av omgivningen där ca 25% är kopplat till vår IQ och resten om hur positiva och optimistiska vi är.

Lyckans fördelar

  • säkra jobb
  • behålla jobb
  • överlägsen produktivitet
  • mer motståndskraft
  • mindre utmattning
  • mindre omsättning
  • ökad försäljning

Varför funkar inte det gamla tänket då? Jo, för att vi hela tiden flyttar fram målen för framgång. Du fick löneförhöjning- nu vill du ha mer, bra jobb- nu vill du har ännu bättre jobb osv. Målet måste enligt Achor istället vara att hitta formeln för att istället vara lycklig i nuet, se vad hjärnan egentligen är kapabel till.

Om vi kan hitta ett sätt att bli positiv i nuet, då kommer våra hjärnor arbeta ännu mer framgångsrikt eftersom vi kan arbeta hårdare, snabbare och mer intelligent.

Vad vi behöver kunna göra är att vända den gängse formeln så att vi kan börja se vad våra hjärnor faktiskt klarar av. Eftersom dopamin, som har översvämmat ditt system när du är positiv, har två funktioner; det gör dig gladare och sätter även igång alla lärcentra i hjärnan så att du kan anpassa sig till världen på ett annat sätt.

Det finns sätt som du själv kan träna din hjärna för att kunna bli mer positiv. Du behöver bara avsätta två minuter varje dag under 21 dagar i rad. Genom det kan du faktiskt göra omkoppling i din hjärna, så att din hjärna att faktiskt kan arbeta mer optimistiskt och mer framgångsrikt.

Skapa bestående positiv förändring:

  1. Tacksam
    Skriv ner tre nya saker som du är tacksam för varje dag. Här lär du din hjärna att skanna efter det positiva i din omgivning.
  2. Dagbok
    Skriv ner en positiv upplevelse du haft under de senaste 24 timmarna. Det gör att din hjärna återupplever händelsen och lär sig att beteenden kan påverka hjärnan.
  3. Meditera
    Övervinn den kulturella ADHD som vi skapat i vår tid med att låta våra hjärnor hela tiden göra flera saker samtidigt genom daglig meditation.
  4. Ge beröm
    Slumpmässigt vänliga handlingar, t.ex mejl eller tacka någon i ditt sociala nätverk.
  5. Träning
    Träning lär din hjärna att ditt beteende betyder något.

Och genom att göra dessa aktiviteter och genom att träna din hjärna precis som vi utbildar våra kroppar, vad vi har hittat är att vi kan vända formeln för lycka och framgång, och på så sätt, inte bara att skapa ringar av positivism, utan skapar en verklig revolution.

Shawn Achor citat:
Om vi studerar vad som bara är genomsnitt kommer vi att förbli enbart genomsnittet.”

[Det är] den lins genom vilken din hjärna ser världen som formar din verklighet. Och om vi kan förändra linsen kan inte bara vi förändra din lycka, kan vi ändra varenda utbildning och företagens resultat på samma gång.

Målet med vetenskapen vända observation i förutsägelse. Målet med verksamheten är att vända förutsägelsen till vinst. Således god vetenskap innebär stora affärer. Om du kan kvantifiera prediktorer för framgång, är det som att lägga GPS för ditt företag som det navigerar ny terräng. “-

Läs mer på : http://goodthinkinc.com/