Tillåt tillit

Tillåt tillit

Tillit är en viktig ingrediens i en välfungerande verksamhet. Vi tillbringar mycket tid av våra liv på arbetsplatsen och alla behöver nog fundera på hur man bygger tillit. Kanske helt enkelt genom att vara snäll. Kulturen på en arbetsplats formar hur vi beter oss mot varandra och tillit är en av de viktiga pusselbitarna. När medarbetare känner sig trygga i att både lyckas och misslyckas, när de får förtroende att pröva sina idéer och är generösa med sina tankar och erfarenheter, kan verksamheten börja ta de stora kliven framåt.
Tillit handlar om att vilja varandra väl, att helt enkelt vara snälla. Här är fem praktiska tips för att bygga en lönande snällhets kultur.

1. Hälsa
Hälsa på dina arbetskamrater. Tilliten, samhörigheten och kunskapen om varandras kompetens ökar om vi samtalar med varandra.

2. Engagemang
Visa ett personligt engagemang med de du samtalar med. Entusiasm smittar och ditt bidrag kan ge kollegan kraft att göra en förändring.

3. Beröm
Slösa med beröm när du ser att någon har gjort något bra. På en välfungerande arbetsplats får medarbetarna höra minst fem gånger så många positiva kommentarer som kritik.

4. Misstag
Berätta öppet för dina kollegor när du gör misstag eller misslyckas med något i jobbet. Vi kan lära av misstag och det bygger förtroende när alla vågar vara öppna.

5. Förväntning
Visa att du har högt ställda förväntningar på dina kollegor genom att ge dem stort förtroende. Människors agerande påverkas mycket av de förväntningar omvärlden har på dem.