Finn dina styrkor

Finn dina styrkor
Få mer positivt gjort och fokusera på det som funkar i livet och gör ännu mer av det. Vilka är dina styrkor då? Börja med att identifiera dem trots Jantelagens tunga ok som ofta vilar på oss nordbor. Det är ett bra sätt för att öka självförtroendet, nå dina mål och förbättra ditt välbefinnande.

En hjälp på vägen till att finna dina egna styrkor är att använda ett test. Det finns många olika både mer underhållande eller mer seriösa. På en av länkarna nedan är det ett VIA-test, Values In Action som är gratis och tar dryga halvtimmen att göra men först en övning:

Styrkeaffirmation övning
Gör övningen parvis (A +B) stående mitt emot varandra. A uppmanar B att sträcka ut armarna rakt fram och hålla emot så mycket hon kan medan A försöker trycka ner B:s armar. (Förmodligen kan inte A trycka ner B:s armar)

Göra samma sak igen men be B denna gång att blunda och tyst för sig själv upprepa påståendet: jag är svag och värdelös. A låter B göra detta en stund och ber sedan B att öppna ögonen varvid A än en gång pressar ner B:s armar. (Denna gång går det garanterat mycket lätt)

Än en gång samma sak igen men be nu B denna gång att blunda och tyst för sig själv upprepa påståendet: jag är stark och värdefull. A låter B göra detta en stund och ber sedan B att öppna ögonen varvid A än en gång pressar ner B:s armar. (Denna gång går det antagligen inte att rubba armarna)

Denna demonstration visar vilken kraft det finns i ord vi affirmerar och föreställningar vi visualiserar för och om oss själva. Det omedvetna reagerar mycket direkt och visar att tankens kraft både kan användas  negativt och i positivt. För att bygga på styrkor och i den riktning vi vill med vårt liv kan vi utnyttja tankens kraft på ett bra sätt genom meditation, avslappning, och som här med visualisering och affirmationer.

 

 

 

 

 

 

Gör test>> http://www.authentichappiness.sas.upenn.edu/Entry.aspx?rurl=http://www.authentichappiness.sas.upenn.edu/Tests/SameAnswers_t.aspx?id=310