FAQ

FAQ om hypnos och hypnoterapi

När är man i hypnos?
Du är i hypnos när det vanliga förhållandet mellan det medvetna sinnet och det undermedvetna sinnet har skiftat så att det undermedvetna har tagit den dominerade rollen. Många människor känner sig betydligt mer närvarande än vad de tror att de ska i hypnosen.

Sover man i hypnos?
Man sover inte i hypnos och även om det etablerats en djup kontakt med det undermedvetna så kan du kommentera, kritisera och censurera det som kommer upp.

Kan man säga saker som man vill hålla hemligt?
I hypnos är dina sinnen än mer alerta, du hör ljud tydligare etc. Du kan alltid styra vad du säger. Hypnos är inget sanningsserum och det används heller inte längre vid som förhörsteknik vid brottsmål. Du kan inte göra något som går emot din egen inre moral.

Finns det risk att man kan fastna i hypnos?
Det finns ingen risk att man fastnar i hypnosen. Man kan gå in och ur tillståndet när man vill.

Kan alla bli hypnotiserade?
De flesta kan faktiskt det, men vissa har lite lättare för att snabbare hypnotiseras än andra. Somliga behöver mer tid för att komma in i det djupt, sköna avslappnade tillståndet. Man kan säga att det går lättare ju fler gånger man gör det.

När kan det vara bra med hypnos?
Enligt svensk lag så får man inte gå ut och utlova något bot mot sjukdomar om man inte är läkare. Som hypnoterapeut lovar jag därför ingenting. Men jag kan säga så här, att det är vanligt att personer provar hypnos för att de till exempel har någon slags rädsla eller fobi, vill förändra sin vikt, sluta röka, utbrändhet, öka prestationer i arbete eller idrott eller stärka självkänsla. Forskningsresultat har visat på att hypnos kan ge positiva resultat vid IBS, trauman, sömnlöshet, smärtproblematik, tinnitus mm.

Hur många sessioner behöver man?
Det är en mycket svår fråga att ge ett entydigt svar på. Det beror på…men det är mer vanligt att nå önskat resultat på kort tid, till och med så kort som en session.

Hypnosis – topic overview

Hur känns det i kroppen när du ser på bilden?

 

 

 


Leave a Reply