Emotioner

Dr. Masuru Emoto visar att mänskliga emotioner kan påverka vatten molekyler.

Emoto har specialicerat sig på hur vattenmolekyler påverkas av den energi som ord och meningar frambringar. Människan består av ungefär 70% vatten så överfört till oss så påverkas vi antagligen också som riset i följande experiment:

I barnprogrammet Fablernas värld sjunger Ugglan djuren har väl också känslor. Dr Emotos försök med vatten och ris visar på hur ord påverkar vattnets och risets känslor. Det är många diskussioner om iskristall försöken som har varit svåra att återupprepa men ris experimentet har upprepats i oberoende försök med samma resultat var gång.

På engelska finns både orden emotions och feelings som kan skapa förvirring. Vissa översätter det rakt av med känslor. Emotion är sinnesrörelser som skapar känslorna feelings. Känslorna är återkoppling på sinnesrörelserna (emotionerna) som är svaret på en erfarenhet, tolkning  eller uppfattning av en situation. Vad är känslor? Vad är dom till för? Du har säkert en enkel och rak förklaring på vad ett strykjärn är men vad är känslor? Vi tar en bil och mätarna instrumentpanelen. Där visar t.ex oljelampan att det behöver fyllas på olja, temperaturlampan indikerar att vattennivån är oroväckande låg etc. Detsamma är det med våra känslor, de är där för att vi ska respondera på dem.

Ilska indikerar att det som hänt eller händer mig inte är rättvist. Är jag frustrerad är det indikation på att det jag gör inte fungerar. Känsla av skuld kan vara att jag är orolig för att jag gjorde något orättvist mot någon annan osv.

Vad gör man med känslorna då? Svara på dom som på bilens varningslampor. För ilskan så bli mer självsäker och påstridig. Se på situationen från ett mindre personligt perspektiv och ur en mer objektiv synvinkel. Frustrationen kräver kreativitet och försök något annat, uppenbarligen fungerade inte den gamla strategin. Skuldkänslan bearbetas genom att göra bot, förlåt dig själv och se på det som hänt som en läxa som du skulle lära något av osv.

Tanke är medlet för förändring
Fantasi är det bränsle som flyttar den
Emotioner är superladdning som kommer att driva den dit snabbare

Du kan inte starta ett nytt kapitel i ditt liv om du fortsätter att läsa om föregående kapitel…
Väg orden